ГЕРБ: Новите варвари в 46 Народно събрание пак достигнаха дъното

600 хиляди български граждани, представлявани от 63 депутати на ПГ на ГЕРБ-СДС, бяха лишени от представителство в парламентарна комисия. Това е грубо нарушение на конституцията и правилника. До този момент никой никога не си е позволявал да гласува против волята на ПГ за персонален състав. Случващото се в парламента днес е поредното дъно, което достигнаха новите варвари в 46 Народно събрание.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Атанасова застана на трибунката заедно с всички депутати от групата. Това се наложи след като бе създадена специална комисия, която ще проверява случаите на полицейско насилие на миналогодишните протести в центъра на София, както и твърдението за подслушване на граждани и опозиционни политици. От ГЕРБ-СДС предложиха бившият вътрешен министър Младен Маринов да влезе в състава на комисията и да участва в нейната работа, но мнозинството отхвърли предложението с аргумента, че като бивш министър, заемал поста в началото на протестите, има опасност той да не бъде безпристрастен в действията си.

Това се казва болшевизъм, добави Томислав Дончев от своя страна.

Комисията е съставена на паритетен принцип – по двама депутати от всяка парламентарна група, а работата им ще оглави Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, който беше активен участник в протестите през 2020 г. /БГНЕС