ГЕРБ: Пътното строителство е в застой

През последните четири месеца пътното строителство е в застой, което обрича милиони български граждани за години напред. Причина за това е невъзможността на служебното правителство да управлява големите проекти.

Така от ГЕРБ отговориха на днешните обвинения на служебния министър на регионалното развитие арх. Виолета Комитова, че автомагистрала „Хемус“ се строи непрозрачно, скъпо и без гаранции за качеството, предаде репортер на БГНЕС.

По-рано министрите на регионалното развитие Виолета Комитова и на икономиката Кирил Петков обявиха, че три участъка от новостроящата се автомагистрала "Хемус" и 10 ремонтирани язовира са незаконни. Петков каза, че ще сезира прокуратурата за незаконните ремонти и ще уволни още днес последния член от стария екип на борда на директорите на Държавната консолидационна компания.

„МРРБ в момента се управлява от назначения от Румен Радев министър, която явно хал хабер си няма и от държавно управление, и от устройствени процедури, и от това как се изпълнява един огромен инфраструктурен проект“, заяви пред журналисти в парламента Николай Нанков, един от предшествениците ѝ на поста и настоящ депутат от ГЕРБ.

Според него с ежедневните си критики към предишното управление служебният кабинет единствено „симулира дейност“, без да придвижва напред процедурите, целейки единствено „да компрометира ГЕРБ“.

Съпартийката му Петя Аврамова, която също заемаше поста на регионален министър, допълни: „Строи ли се магистрала „Хемус“ в тези участъци, в които имат разрешение? Строят ли се със същите темпове, както преди 4 месеца? Отговорът е – не“. /БГНЕС