ГЕРБ: Комитова и Караджов съучастници ли са в "престъплението на века" "Хемус"

ГЕРБ пита Бойко Рашков дали Виолета Комитова и Гроздан Караджов са съучастници в "престъплението на века" "Хемус". Този въпрос зададе народният представител от ПГ на ГЕРБ - СДС Александър Иванов по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Александър Иванов от ГЕРБ добави, че на 15 декември Бойко Рашков в ефира на бТВ е казал, че "има извършени престъпления и те могат да бъдат наречени престъпленията на века".

„Тук колеги въпросът, на който настояваме той да отговори е той какво смята по отношение на това, че и г-жа Комитова като служебен министър на регионалното развитие, е плащала по тези договори. Също така и настоящият министър г-н Караджов плаща по тези ин хаус договори. Те съучастници ли са в престъпление на века", попита още Иванов.

Той призова Бойко Рашков да си признае, че няма нищо гнило и той е участвал като предизборен агитатор с тези си твърдения.

Депутатът Младен Шишков даде подробности по случая за действията на министрите Виолета Комитова и Гроздан Караджов.

"Днес бихме искали да ви предоставим информация относно изграждането на автомагистрала "Хемус". Няколко месеца по време на предизборната кампания, а и след това ни бяха проглушени ушите относно ин хаус процедурите. Бяха сложени какви ли не епитети - бяха порочни, незаконни и т.н. Какво получаваме като информация днес. През месец септември миналата година министъра Комитова изплаща 14 млн. по договорите за ин хаус за изграждането на автомагистрала "Хемус". ПРе месец януари министър Караджов изплаща 26 млн. лв", каза още Шишков.

Той посочи, че се оказва, че за няколко месеца са изплатени 40 млн. лв по точно тези порочни договори за изграждане на "Хемус".

"Не искаме да бъдем разбрани погрешно. Ние изцяло подкрепяме действията на министър Караджов. Адмирираме това, което той прави. Той по време на комисията каза, че ще продължи да работи по "Хемус" точно по тази процедура. Радваме се, че няколко месеца по-късно настоящото управление осъзнаха, че това е единственият правилен начин да бъде завършена магистралата в най-кратки срокове", каза Шишков.

Николай Нанков каза, че ако тези договори са били порочни, е трябвало те да бъдат прекратени. "Тогава щяхме да повярваме да всички онези твърдения, спекулации", каза още Николай Нанков. /БГНЕС