ГЕРБ: Радев стана жертва на собствената си пропаганда

Румен Радев или е станал жертва на собствената си пропаганда, или откровено лъже, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, предаде репортер на БГНЕС.

„Някой да ни каже с данни, детайли и факти какви точно успехи постигна служебният кабинет“, коментира Митев високата оценка, която днес държавният глава постави на служебното правителство, част от което преназначи.

„Очаквахме да бъдат сменени шестима слаби министри, но те останаха, а други трима избягаха“, посочиха още от ГЕРБ. Според партията служебният кабинет на Радев се е провалил във ваксинационния процес, овладяването на инфлацията, мигрантската криза, цените на горивата, а секторът на енергетиката бил тотално изпуснат.

„Хора от президентската администрация се опитват да купуват партии“, каза още Митов и добави: За три месеца служебното правителство или се намесваше в изборите, или работеше срещу една партия - ГЕРБ. Сега даже разбрахме, че са се опитвали да купуват партии, "Екогласност" го съобщи. Хора от президентската администрация са се занимавали с това да купуват, добави Митов и каза, че президентът със сигурност не е бил в неведение.

ГЕРБ отправиха серия от критики към министрите на енергетиката Андрей Живков, на здравеопазването Стойчо Кацаров, на регионалното развитие Виолета Комитова, на туризма Стела Балтова, на културата Велислав Минеков, които влизат в състава и на новия кабинет. Специално внимание обърнаха на военния министър Георги Панайотов, на когото продължават да искат оставката заради случая в Чешнегирово и смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев.

„Президентът Радев да вземе лично отношение дали е знаел за инцидента в Чешнегирово, докладвано ли му е? Знаел ли е за смъртта на старши лейтенант Манчев?“, призова Даниел Митов.

„Не се притесняваме за новия проект, нямаме допирни точки с него“, каза съпартиецът му Тома Биков за задаващият се нов политически проект на бившите министри Кирил Петков и Асен Василев.

От ГЕРБ отново не съобщиха името на кандидата си за президент.

Име за кандидат за президент все още няма да обявяваме. При всички положения ще имаме кандидат, посочи Даниел Митов.

Той попита дали Кирил Петков е все още канадски гражданин, защото до момента няма отговор на този въпрос. /БГНЕС