ГЕРБ-СДС искат коалиционно споразумение в СОС, останалите - временен председател

„Доволни сме, че за първи път се събираме всички, макар и без “Възраждане” и БСП, и започнахме да говорим за големия проблем-кризата в общинския съвет. Чухме позициите на отделните политически партии, останаха много отворени въпроси и очакваме след Нова година отново да се срещнем”. Това заяви проф. Вили Лилков след срещата с политическите групи в СОС, предаде репортер на БГНЕС.


„Оптимист съм, макар че тонът между ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС беше доста остър, но го приемам като добро начало. Смятам, че до 11-ти януари, когато ще е следващото заседание на СОС, ще имаме решение”, поясни още Лилков след което уточни каква е била позицията на ГЕРБ-СДС.

„ГЕРБ-СДС предлагат да има коалиционно споразумение, докато ние, инициаторите на срещата, и повечето от участниците виждат решението във временен председател до приемането на бюджета”, обясни Лилков.

Другият домакин на срещата Карлос Контрера обясни, че се е поставил вариантът за временен председател на СОС от ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС и при какви условия биха подкрепили това нещо, ако този председател не е от техните групи. /БГНЕС