ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания за местните избори в София

Коалиция ГЕРБ-СДС откри кампанията си за местните избори в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

"Позволете ми първо да ви кажа защо приех предложението на Борисов и ГЕРБ да бъда кандидатът за кмет. Обичам София. Това е моят град, в който съм изградил живота си и кариерата си. Знам проблемите на града и знам какви могат да бъдат решенията им, защото притежавам чувствителност.

В часовете, когато трябваше да взема своето решение, си дадох сметка, че има моменти в живота на човек, когато трябва да се поеме отговорност. Поемането на отговорност се случва, когато има много голям залог, а залогът за всички нас е София. София не трябва да бъде заложник на това работата за нея да бъде спряна. Работата за София трябва да продължи. Работата на София не може да бъде заложник на празни обещания. София трябва да продължи да сбъдва проектите си. София не може да бъде заложник на думи. За нея трябват и дела".

Това заяви кандидатът за кмет на столицата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян по време на откриването на предизборната си кампания за местните избори, предаде репортер на БГНЕС.

“Наш дълг е да продължим постигнатото за София. Наш дълг е да го продължим, а моята молба е да го направим заедно,” добави Хекимян.

Той благодари за посрещанено от хората, и припомни, че от 2009 г. досега са завършени 42 км. от метрото. “Заедно в следващия мандат трябва да завършим още 10 км.”, каза той.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ за София бе категоричен, че тяхната задача е да защитят всички проекти, зад които са застанали, и да ги реализират. “Стандартите трябва да бъдат спазвани и хората очакват от нас това”, уточни той.

“Убеден съм, че съм взел най-правилното решение и съм направил крачката да съм в най-добрия и най-подготвения отбор”, каза още Хекимян. Той обясни, че ще се борят за категорична победа, мнозинство в СОС, и победа на кандидатите на ГЕРБ за районни кметове в столицата.

По време на откриването Томислав Дончев от ГЕРБ обяви, че тази вечер ще представи кандидати с качества, кауза, визия и биография. “Хора, хем невероятни, в същото време необикновени. Хора, които освен да чуват, и разбират. Всеки кандидат е важен. Това не е заради начина, по който ще се оцвети картата. Местната власт е най-близо до хората. Тя трябва да решава проблемите на хората. Тези избори понякога са по-важни от парламентарните - те показват дали имаме подкрепата на хората. Победата е наш дълг. Не заради конюнктурни партийни аргументи, а защото столицата заслужава най-добрия отбор и нищо по-малко от най-добрият отбор. Победата е наш дълг, защото не можем да допуснем Столична община да стане учебен автомобил на хора, които не са си взели листовките”, категоричен е той. Дончев призова вместо военна терминология в кампанията да използват спортната, защото и там има победа. “София има нужда от още инвестиции в образователната, културната, социалната инфраструктура и т.н., столицата има нужда от мъдрост, разум, но и от сърце и любов”, поясни той.

След изказването на Дончев присъстващите скандираха "Победа”.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че преди четири години тя е получила подкрепата на хората за пореден мандат. “Спечелихме доверието на много хора не защото сме безгрешни, а защото сме последователни. Поставихме основите на модерен европейски град”, посочи тя и уточни, че фактът, че кандидатите им за кметове си поставят приоритет да развиват проектите на София, които са им оставили, показва последователната политика.

“Човекът и екипът имат значение. За мен беше чест да създаваме и променяме София заедно. Убедена съм, че добър кмет се става от особена порода хора. Кмет не се става на стол в кабинет, а на улицата пред хората. Това е причината, поради която смятам, че сме застанали зад най-добрия кандидат за кмет на София. Антон Хекимян има характер, чувствителност и знания”, подчерта Фандъкова.