ГЕРБ-СДС: Политическата криза може да прерасне в конституционна

На път сме политическата криза да прерасне в конституционна, заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на ГЕРБ-СДС Александър Ненков, предаде репортер на БГНЕС.

Ненков взе думата в началото на пленарното заседание, преди депутатите да одобрят програмата си за работа и попита: „Къде е точката, в която трябва да се гласува проект за състав на Министерския съвет, има издаден указ от президента?“, попита той.

Думата обаче му бе отнета от председателката Ива Митева, която за пореден път обясни, че кандидатът за премиер на ИТН Пламен Николов е информирал парламента и държавния глава, че поради лични причини е оттеглил съгласието си да бъде издигнат за министър-председател и да участва в процедурата по избора. За това решение Николов е изтъкнал лични мотиви.

В крайна сметка депутатите гласуваха и одобриха програмата си за работа, а като първа точка от дневния ред приеха правила за дистанционно участие чрез видеовръзка в заседанията от народни представители, поставени под карантина. /БГНЕС

Тагове: