ГЕРБ ще подкрепи идеята на опозицията за създаване на COVID-комисия

Парламентарната група на ГЕРБ категорично ще подкрепи предложението на опозицията от БСП за създаване на временна анкетна комисия, която да следи за това как държавата харчи публичен ресурс в условията на криза, причинена от разпространението на коронавируса. Това стана ясно от изказването на депутата от управляващите Александър Ненков, предаде репортер на БГНЕС.

Според Ненков работата на този временен орган ще бъде да докаже пред обществото, че „всеки един лев на българския данъкоплатец” е изхарчен „по разумен начин”.

„Смятаме, че е хубаво управляващите да не са с водеща позиция, а именно да нямат председателско място. За това считаме, че то трябва да бъде дадено, както е по предложение, на опозиционна партия. Също така смятаме, че това не трябва да бъде групата на БСП. Не за друго, не защото нямаме уважение към колегата, който ще предложите за председател, а защото смятаме, че всъщност друга е целта за създаването на тази комисия”, обърна се Ненков към депутатите от левицата.

Според него държавата изразходва средствата достатъчно прозрачно, данните са публични и всеки, който се интересува, може да провери „как е изхарчена всяка една стотинка от държавния бюджет”. /БГНЕС