ГЕРБ спечели кметските места в 6 населени места

Кандидатите на ГЕРБ спечелиха кметските места в 6 населени места от общо 13, в които се провеждат частични местни избори.

За други 3 кметства кандидатите на ГЕРБ ще се борят на балотаж следващата седмица. Избирателите гласуваха доверие техните населени места да бъдат управлявани от кметове от ГЕРБ в с. Езеро (Община Нова Загора) - победи кандидата на БСП, Вежди Хюсеинов в с. Тича (Община Котел) - победи кандидата на ДПС, Велчо Маринов в с. Асеневци (Община Левски) - победи кандидатите на ДБ и ДПС, Мария Загарьова (подкрепена от ГЕРБ) в с. Величково (Община Пазарджик) - победи кандидата на коалиция ПП, ИТН, БСП, Мустафа Рашид, в с. Йонково (Община Исперих) победи кандидата на ДПС, Синан Нури в с. Драгомъж (Община Исперих) - победи кандидата на ДПС.

Кандидати на ГЕРБ отиват на балотаж следващата седмица в с. Ясеновец (Община Разград), в с. Лесново (Община Елин Пелин), в с. Твърдица (Община Бургас). Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и Изпълнителната комисия на партията поздравяват кандидатите на ГЕРБ във всички населени места за усилията, които положиха по време на предизборната кампания. Уверени сме, че и в тези населени места ще оправдаем доверието, което хората ни гласуваха. /БГНЕС