ГЕРБ: Спецов имал куха фирма за точене на ДДС, безвъзмездната помощ се заменя с кредити

Нови мерки няма, няма да има безвъзмездна помощ, тя се заменя с кредити. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ в отговор на обявените икономически стимули в подкрепа на бизнеса от служебното правителство, предаде репортер на БГНЕС.

От ГЕРБ попитаха дали е вярно, че шефът на НАП Румен Спецов, докато е бил служител на приходната агенция, е участвал в търговски дружества и е бил собственик и управител на дружество, реализиращо обороти за милиони, да има активи или хора на трудов договор. Това прилича на куха фирма, която да точи ДДС от държавната хазна, попитаха от ГЕРБ.

От партията попитаха дали е вярно, че Спецов лично е получавал ревизионен акт от НАП.

За първи път от 40 години започва да се организира проверка не срещу кой да е, а срещу изпълнителния директор на НАП. Това е прецедент, който може да влезе в учебниците на висшистите, каза от своя страна Кирил Ананиев и предупреди, че това може да доведе до напрежение сред работещите в приходната агенция, както и до проблем при събирането на приходите.

Асен Василев не може да намери решение вече четвърти ден. Срамно е шефът на НАП да е обвързан с процеси на източване на ДДС, каза още Кирил Ананиев. /БГНЕС