ГЕРБ: Виждаме опит изборното законодателство да се приложи в услуга на Радев

Няма да позволим лъжите да се разпространяват свободно в пространството. Всяка една лъжа ще бъде разкривана, заяви на брифинг на ГЕРБ Георг Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.

Днес Иво Мирчев каза, че било лъжа, че фирмата, която доставя хардуера за машинното гласуване в страната е спонсор и е дарявала пари на „Да, България”, заяви Георгиев и показа разпечатка от Сметната палата.

Нашите колеги отново се хванаха за песъчинка на плажа, защо мълчат по темите за резолюцията н ЕП, къде са те да коментират темата за санкции на хора от ЕК, темата за човешките права, поради каква причина толкова глобални процеси, засягащи и България остават некоментирани, попита Георгиев. Днес Нинова ни говори за смирение и празници, а на Велика Събота тя бе тази, която събра партията на съвет.

Мая Манолова къде беше да коментира приетия вечерта Изборен кодекс? Защо не коментирате темата колко реално милиарди левове ще бъдат върнати в ръцете на мафията със закриване на КПКОНПИ. „Да, България” са тези, които забиват най-дълбоко меча си в стабилността и правовата държава, заедно със Станислав Трифонов, който най-политически страхливо замълча, когато трябваше да е активен, добави Георгиев.

Тома Биков добави, че тези партии мълчат, защото са взели решение очевидно и ДБ, и БСП, и ИТН, и Мая Манолова и по Изборния кодекс, който е срамен. И днешното изненадващо съобщение от президентството, че Радев свиква на консултации партиите на 5 май за състава на ЦИК. Всички партии мълчат по всички тези теми. Ние не знаем нито на какви критерии трябва да отговарят кандидатите за ЦИК, които президентът ще назначава, не знаем какво се очаква от тях, нямаме информация и всичко това се случва два месеца преди изборите, добави Биков. Ако ние бяхме направили такъв погром преди предишните парламентарни избори, вие журналистите щяхте да ни унищожите. В момента виждаме една фалшификация и опит цялото изборно законодателство да бъде приложено така, че да спечелят определени политически сили от кръга на Радев и всичко това се прави с цел той да спечели втори мандат за президент. Цената на това може да е провал на изборния и демократичен процес в България и страната може да влезе от политическа криза в конституционна. Целият Изборен кодекс, който бе направен, предразполага точно към това, подчерта още Биков. /БГНЕС