ГЕРБ закрива кампанията си в Пловдив

ГЕРБ закрива предизборната си кампания в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС от града на тепетата.

Томислав Дончев заяви, че не е доволен от тази кампания. „Направихме абсолютно, което трябваше, но като гражданин не съм доволен, защото нямам право на избор. От една страна имате опит да се води експертен разговор с аргументи, а от другата крясъци и истерии. От едната страна имате разработена програма, а от другата – страница и половина опорни точки. Това е да сложиш в качествен магазин ментета. Затова като гражданин не съм доволен“, каза Дончев.

Той благодари, че от ГЕРБ са водели истинска кампания и са показали какво партията може да направи.

„Днес трябва да се спаси бюджет, икономика и енергетика. Ще си свършим работата в неделя, но голямата задача е после. Истинският държавник мисли за държавата винаги – и преди избори, и по време на избори и след тях. След неделя ще ни трябва мъдрост. Ще трябва да избираме между интереса на партията и на държавата. Винаги сме жертвали интереса на партията. Много е некомфортно да си в позицията на единствения разумен. Това е много тежка отговорност“, каза Дончев и подчерта: „Убеден съм, че с тази отговорност, можем да се справим само ние“.

Издържахме чегъртането, издържахме арестите, издържахме хулите. Сигурна съм, че днес сме по-силни от всякога и ще им покажем какво означава силата на обединението на народа и ГЕРБ. Това заяви Десислава Атанасова.

Тя направи кратка ретроспекция на последните 7 месеца и случилото се в България.

„Чувахме ежедневно лъжи. Помните, че промяната се обяви за А отбор. Капитанът на този отбор е най-големият лъжец на Републиката. Кирил Петков безсрамно излъга за българското гражданство. България не му е родина, защото никой не постъпва така с народа си“, каза Атанасова.

Тя подчерта, че Асен Василев е лъжец номер две. Дори партньорите му казаха, че е откраднал интелектуална собственост заедно със Спецов, добави Атанасова.

„Следващият вицепремиер, една усмихната госпожа, товареше бежанците на вагони, и допусна съсипването на пощите в подкрепа на министъра на транспорта, който не построи четири моста, три тунела и не пусна нито една самолетна връзка, с изключение на една, с която летяха само двайсетина души веднъж. Това са анимационни герои“, подчерта Атанасова.

„На тези ли ще позволим да продължават? На тези ли ще позволим да довършват нещо, което никога не са започвали. От всяко кътче на България хората казват никога повече такава промяна“, каза тя.

Делян Добрев призова за пълна мобилизация. „Ако всички се мобилизираме и излезем да гласуваме, Промяната ще остане четвърта сила и нищо да не зависи от тях. Готови сме да им купим еднопосочни билети и да си ходят от там, откъдето са дошли“, каза той.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви, че противниците искат по-слаба ГЕРБ и по тази причина искат Бойко Борисов да се оттегли като лидер.

„Бойко Борисов събира не само пълни зали, но и трудни коалиционни партньори. Той събира и международни партньори. Днешният лидер на опозицията и бъдещ лидер на мнозинството ще остане и ще ни води за в бъдеще“, каза той.

Румен Христов подчерта, че ГЕРБ-СДС заслужават да бъдат в управлението, защото са решавали кризи. „Десницата никога не е допускала кризи, а ги е решавала“, каза той. /БГНЕС

Тагове: