Герджиков: Честито на победителите. Целият държавен апарат работеше за действащия президент

Честито на победителите. Надявам се, че ще се сбъднах техните обещания, а не моите прогнози. Благодаря на всички граждани, гласували за нас на първия и на втория тур. Кандидатирахме се, защото смятахме, че има начин да преодолеем разделението и най-вече защото се притеснявахме, че демокрацията е в опасност.

Това заяви кандидатът за президент Анастас Герджиков, който загуби балотажа за „Дондуков” 2, предаде репортер на БГНЕС.

Попречиха ни няколко неща, каза Герджиков и изброи: Първо това, че нашите съперници непрестанно в продължение на 40 дена повтаряха само, че ние сме свързани с дадени хора и дадени партии. Това не е вярно. Целият държавен апарат работеше за действащия президент. Репресиите на силовите министерства бяха в ползва на държавния глава. Вътрешният министър се изявяваше като негов началник щаб, каза Герджиков.

По думите му са се опровергали твърденията, че гласоподавателите на ДПС ще гласуват за него. Техните гласове се разделиха по-равно, добави той.

Според Герджиков той и Невяна Митева са повлияли значително за промяна на политическия стил.

Повлияхме значително за промяна на политическия стил. След като ни се подиграха за обединението, всички подеха това, включително Радев.

Основната вина за това, че ние не получихме по-добър резултат е наша, заяви Герджиков и добави, че проблем е и, че хората вече не вярват на никого.

Това, което е сигурно е, че няма да поема по пътя на политиката. Естествено, че ще се върна в университета, заяви още Герджиков. /БГНЕС