Герджиков: Вярвам, че избирателите на партия ГЕРБ ще ни подкрепят

БЗНС на Николай Ненчев обяви подкрепата си за предстоящите президентски избори за проф. Анастас Герджиков и за вицепрезидент Невяна Митева, предаде репортер на БГНЕС.

Проф. Герджиков и Невяна Митева получават нашата безусловна подкрепа. Не сме поставяли и няма да поставяме никакви условия, заяви Ненчев по време на съвместна пресконференция с кандидат-президента и призова за подкрепа от цялата демократична общност.

„Не сме поставяли и няма да поставим никакви условия”, каза още Ненчев и добави, че очакванията им са свързани с това проф. Герджиков и Митева да бъдат преди всичко пазители на огъня на държавността, а не на пепелта.

Герджиков благодари за подкрепата и каза, че оценяват високо този жест.

„Благодарим също за това, защото ни предложиха безусловна и безрезервна подкрепа, включително и помощ, когато имаме нужда от това с техните структури. Мисля, че наистина можем да отговорим на техните очаквания. Обещаваме да не ви предадем и да постигнем това, за което най-много сте се борели българският народ да тръгне по един път, за който нашите предци са мечтали", каза професорът.

Пред медиите той припомни, че вече каза, че ще се обърне към всички български партии за подкрепа. На въпроса дали може да загуби избиратели на ГЕРБ като казва, че не е кандидатът на партията, отговори отрицателно.

„Ние бяхме издигнати от Инициативен комитет. Първата партия, която ни подкрепи беше ПП ГЕРБ и аз вярвам, че избирателите на партия ГЕРБ ще ни подкрепят независимо от това, че не сме кандидатите на партия ГЕРБ”, заяви той.

Герджиков посочи, че ще водят толерантна кампания. „До този момент всичко го заявиха, но малцина го направиха“, каза още кандидатът за президент. /БГНЕС