Германия не се даде на Испания, но остава на ръба на пропастта

Германия не се даде на Испания в голямото дерби от седмия ден на Световното първенство в Катар. Мачът между два от най-класните отбори в турнира завърши 1:1. Така Германия спечели първата си точка в Група Е на турнира, докато Испания вече има 4. Япония и Коста Рика са с по 3. В последния кръг на 1 декември от 21 ч. Германия ще търси задължителна победа срещу Коста Рика. Испания пък ще срещне Япония.

Бундестима извади страхотен късмет в седмата минута, когато Дани Олмо отправи страхотен удар от границата на наказателното поле, Мануел Нойер докосна топката и тя се отби в напречната греда преди да излезе в корнер. Германия отговори с удар Гнабри, който се озова сам срещу Симон в 10-ата минута. Той стреля в тялото на стража. В последствие се оказа, че немецът е бил в засада.

В 40-ата Антонио Рюдигер матира стража на иберийците след центриране от тпряк свобеден удар. ВАР преразгледа ситуацията и попадението бе отменено заради засада.

Влезлият като резерва Антонио Мората откри резултата в 62-ата минута. Жорди Алба проби отляво и центрира в пеналта, където нападателят с едно докосване препарира Нойер – 1:0.

В 73-ата минута имаха прекрасна възможност да изравнят. Сане с прекрасно подаване изведе Мусиала сам срещу Симон, но 19-годишният талант стреля в обсега на вратаря и той направи решително спасяване.

Германия успя да изравни десет минути след това чрез Никлас Фюлкруг. 29-годишният нападател на Вердер разстреля Симон след подаване на Мусиала. Фюлкруг оправда надеждите на Флик, след като дебютира за националния отбор през ноември. /БГНЕС