Германия регистрира нов антирекорд по брой заразени с Covid

Броят на потвърдените нови случаи на коронавирус в Германия нарасна с 50 196 на ден. Това е нов антирекорд от началото на пандемията насам. Това сочат данни, публикувани от института Роберт Кох (подчинен на Министерството на здравеопазването на Федерална република Германия).

Предишният антирекорд бе регистриран на 10 ноември, когато бяха открити 39 676 новозаразени за ден. От началото на епидемията заразата е установена при 4 894 250 жители на Германия. От последствията от заболяването, причинено от коронавируса, за 24 часа в страната са починали 235 пациенти. Общият брой на починалите през цялата пандемия в Германия достигна 97 198.

Седемдневното разпространение на вируса в Германия (броят на заразените на 100 хиляди души на седмица) в момента е 249,1. В сряда достигна стойност от 232,1, във вторник - 213,7, в понеделник - 201,1, а в неделя бе 191,5. Седемдневният процент на разпространение досега беше ключов фактор за въвеждането на ограничителни мерки в Германия.

Миналата седмица здравният министър на страната съобщи, че Германия е изправена пред четвъртата вълна на пандемията, която според него е преди всичко „пандемия на неваксинираните“. Ангела Меркел също потвърди, че процентът на ваксинация в страната не е достатъчно висок, за да спре пандемията в страната. Нивото на имунизация на населението e под 75%, което води до висока заетост в интензивните отделения. /БГНЕС