Германия и Украйна не се победиха в мач номер 1000 за Бундестима

Отборите на Германия и Украйна направиха равенство 3:3 в приятелска среща, с която бе отбелязан мач номер 100 в историята на Бундестима. Двубоят в Бремен предложи много емоции за зрителите, а домакините имаха нужда от два късни гола, за да стигнат до равенството.


Срещата започна добре за четирикратните световни шампиони, които поведоха в резултата още в 6-та минута с гол на централния нападател Никлас Фюлкруг. Играчите на Серхий Ребров отговориха бързо и изравниха след 13 минути чрез Виктор Циганков, а малко по-късно вече водеха след автогол на Антонио Рюдигер. Десет минути след почивката Украйна увеличи аванса си след нов гол на Циганков, Германия намали изоставането си чак в 83-та минута чрез Кай Хаверц. В 91-та минута халфът Джошуа Кимих донесе равенството на домакините от дузпа.

"Това беше важен мач за Украйна. Благодарни сме на Германия, че ни подкрепя във войната. Днес създадохме много положения и можехме да вкараме още голове", каза Ребров след двубоя. От своя страна селекционерът на Германия Ханзи Флик остана разочарован от индивидуалните грешки в отбора му. "Трябва да продължим да работим и да покажем подобрение в тренировките. Знаем, че процесът е дълъг", коментира Флик.

За Украйна предстоят важни квалификации за Евро 2024 срещу Северна Македония и Малта, докато Германия е домакин на първенството и не участва в квалификациите, като ще продължи с контролни срещи с Полша и Колумбия. /БГНЕС