Германия обърна САЩ в неофициалния дебют на Нагелсман

Германия започна с победа под ръководството на новия селекционер Юлиан Нагелсман, след като се наложи над САЩ с 3:1 в контролна среща, играна в Хартфорд, Кънектикът.

Началото на двубоя не бе добро за Бундестима, който изостана в резултата в 27-та минута след точната интервенция на Кристиан Пулишич. Десетина по-късно Илкай Гюндоган възстанови равенството. След почивката германците натиснаха и стигнаха до успеха с два гола в рамките на три минути. Първо, Никлас Фюлкруг бе точен в 58-та минута, а малко след това асистира за попадението на Джамал Мусиала.

До края "янките" нямаха сили за отговор и така световният шампион за 2014 започна успешно ерата на Нагелсман, който застана начело за постоянно на отбора след раздялата с Ханзи Флик. Маншафтът победи и вицешампиона от Катар Франция в приятелски мач, но тогава бе воден временно от Руди Фьолер.

Германия продължава подготовката си за домашното европейско първенство следващото лято с нова проверка в САЩ, този път срещу Мексико в сряда от 03:00 часа българско време. Американците пък играят с Гана. Африканците загубиха от Мексико с 0:2 в друга контрола след головете на Ървинг Лосано и Уриел Антуна. /БГНЕС