Гешев вика Нинова на разпит по жалба на Кирил Добрев

Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, г-н Гешев, та се заехте с уреждането на вътрешно-партийните въпроси с БСП. За първи път прокуратурата ще решава проблемите в БСП, заяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова е получила призовка вчера, от нея се иска да се яви на разпит. „Искат да дам на прокуратурата запис и стенограма от заседание на НС на БСП на 28 август. Да връча призовки аз на други членове на Националния съвет – секретарят и зам.-председателят на контролната комисия. Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев“, обяви Нинова.

„Пет години Бойко Борисов си уреждаше вътрешна опозиция и я хранеше с ВЕЦ-ове, а сега включва и прокуратурата. Първо няма да предоставя и един лист от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят с лична заповед за претърсване. Второ няма да се явим на разпит. Представител на Министерството на правосъдието да дойдат и да ме отведат принудително. Докато съм председател на БСП партията няма да влезе в техните схеми. Докато не реформират дълбоко правосъдната система на България няма да се излезе от омагьосания кръг“, заяви още Нинова.

В призовката пише, че от Нинова се изисква да връчи призовки на Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Великова за явяването им на 12 октомври 2022 г. в 14 ч. в СРП при прокурор Георги Петков Иванов.

"Обръщам Ви внимание, че Вашето явяване също и задължително за изясняването на фактическата обстановка и поради тази причина изпращам призовка и за Вашето явяване. В случай, че сте възпрепятствани да се явите на гореспоменатите дати и/или час, следва да се свържете с мен на горепосочения служебен телефон, за да бъде избрана друга дата или час за Вашето явяване. Ако желаете можете да се явите с упълномощен от Вас адвокат, който да присъства на снемането на писмените сведения", пише в призовката.

От нея става ясно и че изисканите запис и заверени копия на документи, както и екземпляр от връчените призовки, следва да бъдат изпратени в СРП в срок до 10 октомври 2022 г.“, пише още в призовката. /БГНЕС

Тагове: