Гийермо дел Торо снима епизод от "Междузвездни войни" за Джаба Хътянина

Миналия месец 59-годишният режисьор разкри, че почти е заснел филм от дългогодишната научнофантастична поредица, а сега потвърди, че проектът е щял да бъде посветен на затлъстелия антагонист Джаба Хътянина.

Дел Торо заяви пред "Collider": "Имахме възхода и падението на Джаба Хътянина, така че бях супер щастлив. Правехме много неща, а след това това не беше моя собственост, не бяха моите пари, а след това това беше един от онези 30 сценария, които си отиват. Понякога съм огорчен, понякога не. Винаги се обръщам към екипа си и казвам: " Добър опит, момчета. Добра практика. Проектирахме един страхотен свят. Проектирахме страхотни неща. Научихме се на много неща".

Режисьорът на "Алея на кошмарите" не е разстроен от това, че не е успял да реализира проекта си "Междузвездни войни", и се опитва да не се занимава с нереализираните проекти.

Дел Торо обяснява: "Никога не можеш да бъдеш неблагодарен на живота. Каквото и да ти изпрати животът, има какво да научиш от него. Така че, знаете ли, аз вярвам във Вселената. Когато нещо не се случи, си задавам въпроса: "Защо?" Опитвам се да водя диалог със себе си. "Защо не се случи? И колкото повече плуваш срещу течението заедно с Вселената, толкова по-малко ще осъзнаваш къде отиваш".

Дейвид С. Гойер - който е сценарист на филми за супергерои, сред които "Човек от стомана" първоначално разкри съществуването на филма на Дел Торо за "Междузвездни войни" миналия месец.

Той сподели това пред подкаста "Happy Sad Confused": "Написах непродуциран филм за "Междузвездни войни", който Гийермо дел Торо щеше да режисира. Това беше преди около четири години. По това време в "Лукасфилм" се случваха много неща зад кулисите. Това беше страхотен сценарий... трябва да ги попитате за него"./БГНЕС