Гюров: Няма да има шоково поскъпване на тока след мораториума

Не мисля, че имаше някакво подвеждане. Смятам, че просто Десислава Атанасова, в нейното изказване, направи грешка, като каза 1 януари 2021 г. Съответно това не беше чуто от хората в залата, след като всички гласуваха в една посока. Това каза председателят на парламентарната група на „Продължаваме промянта“ Андрей Гюров.

Целта на това решение беше да задържим цените на тока, така че хората да не изпитат шок още следващата седмица. И да дадем достатъчно време - седмица, две или три, на правителството да предприеме необходимите мерки за компенсиране на различните участници в този процес”, допълни председателят на ПГ на ПП.

„Няма да се стигне до шоково поскъпване на цените след падането на мораториума. Това е временно задържане, докато регулаторът влезе в своята истинска роля и се вземат необходимите решения да не се налага шоково повишаване на цените”, заяви Гюров.

„Наистина партиите са много различни. Това се видя и по време на дебатите по 18 различни теми, които ние дискутирахме за оформяне на коалиционното споразумение”, каза той.

„Нашето виждане е, че ако започнем по ред на точките, по които имаме пълно съгласие, имаме поне две-три години работа по теми, по които нямаме разногласия. Естествено, в един момент ще дойдем и до тези, по които имаме разногласия. Нашата цел е когато търсим този баланс, той винаги да е в полза на обществото”, заяви Гюров. /БГНЕС