Гюров: Одобреният на първо четене закон за КПКОНПИ е добър знак

Одобреният от правна комисия на първо четене Законопроект за противодействие на корупцията е един добър знак за стартиране на преговорите, коментира в парламента председателят на ПГ на „Продължаваме промяната” Андрей Гюров, предаде репортер на БГНЕС.

Както знаете този закон беше една от важните стъпки, която ние поставихме като условие за продължаване на преговорите, така че е добър знак и сега трябва да видим как ще продължат дискусиите след общественото обсъждане и между първо и второ четене в зала, каза още Гюров.

В рамките на днешния ден БСП ще проведе разговори за правителство с “Демократична България” и независими депутати, Гюров коментира и кой ще бъде номиниран за премиер и отношенията с ИТН.

Засега тече все още първият кръг на разговорите, днес има среща между БСП и ДБ и независимите депутати, след края на този кръг преминаваме в посока обсъждане на персонални позиции и обсъждане на премиер. Засега тази тема не я обсъждаме, посочи Гюров и припомни, че при първия мандат, номинацията на ПП за премиер бе Асен Василев.

С ИТН вече сме водили преговори, работили сме заедно в коалицията, там за съжаление нивото на доверие не е високо. Това, което може да се направи оттук за напред е да се разговаря на принципи и конкретни цели и задачи, каза още Андрей Гюров. /БГНЕС