Global Citizen Live: Ед Шиърън, Лизо и Били Айлиш участваха в 24-часов концерт

Дженифър Лопес и рапърът ЛЛ Куул Джей по време не изпълнение в рачмките на фестивала Global Citizen Live Festival в Сентрал парк, Ню Йорк.

Групата „Колдплей“, Били Айлиш и Ед Шиърън са сред звездите, подкрепили ден на концерти в множество градове днес, за да повишат осведомеността относно изменението на климата, бедността и разпространението на ваксини. Над 60 артисти се представиха на фестивала The Global Citizen в различни градове по света, включително Ню Йорк, Лондон и Сеул. Десетки хиляди хора присъстваха на концертите по целия свят, а милиони други се включиха в он-лайн излъчването. Събитието започна в събота в Париж, където Елтън Джон направи концерт пред Айфеловата кула.

Той се качи на сцената след предварително записано изпълнение на K-pop групата BTS.

Шоуто, смятано за едно от най -големите международни благотворителни събития, е организирано от Global Citizen - благотворителна организация, която работи за прекратяване на крайната бедност до 2030 г.

За разлика от повечето събития от този характер, организаторите не са имали за цел да съберат пари, а да използват участието си като доказателство, че и световните лидери и обикновените хора подкрепят смелите действия по важните за света въпроси.

„На шест континента артистите ще помагат на гражданите да настояват правителствата, големите корпорации и филантропите да работят заедно, за да защитят планетата и да победят бедността“, се казва в изявление на Global Citizen.

От Global Citizen призоваха правителствата да засадят един милиард дървета, да доставят един милиард ваксини на най -бедните страни и да дарят храна за 41 милиона души, живеещи на ръба на глада.

Дженифър Лопес беше сред тези, които изнесоха концерт в Ню Йорк, заедно с Били Айлиш и „Колдплей“./БГНЕС, АФП