Глобяват с близо 1 млн. лв. фирмата, забавила ремонта на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III"

Движението на трамвай номер 5 по най-старата трамвайна линия в столицата е възстановено от Съдебната палата до Бъкстон след ремонт, който продължил близо година и половина.

"От днес, 8 декември, възстановяваме движението на трамвай №5 по маршрута от Съдебна палата до трамвайно ухо „Бъкстон". Линията ще се обслужва от нови трамвайни мотриси. В участъка по бул. "Македония" е изграден нов линеен парк, по чието продължение трамвайното трасе е озеленено. Така продължаваме "зелените релси" на Руски паметник.

Продължава изграждането на ново трамвайно трасе от Околовръстния път до ул. „Райска градина“ в обособеното трасе. След това работата ще продължи в обособеното трасе от бул. „Овча купел“ до Околовръстния път и по споделеното трасе през „Княжево“.

За забавата в срока за приключване на първия участък от ремонта, налагаме на изпълнителя максималната санкция от 10% от стойността му или малко под 1 млн. лв.

Трамвайните линии №4 и №11 от днес се движат до Околовръстния път (трамвайно ухо „Никола Петков“) със следните маршрути:

Трамвайна линия 4 - от трамвайно ухо „Никола Петков“ по бул. „Цар Борис III“ до пл. „Македония“, по бул. „Христо Ботев“ до кв. „Орландовци“.

Трамвайна линия 11 ще е със скъсен маршрут до трамвайно ухо „Никола Петков“.

Заместващата автобусна линия А5 ТМ ще се движи по маршрут от трамвайно ухо „Княжево“ по бул. „Цар Борис III“, бул. „Братя Бъкстон“, ул. „Тодор Каблешков“ и обратно по бул. „Цар Борис III“ до обръщателното колело", съобщи в столичният кмет Йорданка Фандъкова./БГНЕС

Тагове: