Глобиха бразилския президент за неносене на маска

Бразилският президент Жаир Болсонаро, един от най-скептичните по отношение на тежестта на коронавируса, отново се противопостави на пандемията и игнорирайки забраните за местна агломерация, оглави масивна мотоциклетна колона в Сао Пауло, съобщава „Дойче Веле“.

Болсонаро участва в мотошествие, организирано от неговите поддръжници и евангелски групи и без да носи маска, ръководи гигантския парад на хиляди мотоциклетисти, събрали се пред самбадрома на Анхемби, в Сао Пауло.

„За свобода, за демокрация и обръщане към Христос!“, с този призив Блсонаро оглави шествието, като преди да участва в него, поздрави и се снима с хора, събрали се на „Авенида Олаво Фонтура“, в западната част на най-големия бразилски град.

Бразилският президент, който свика демонстрации в цяла Бразилия преди президентските избори през следващата година, игнорира предупрежденията на губернатора на Сао Пауло Жоао Дория, политически съперник, който каза, че президентът ще бъде глобен, ако не спазва правилата.

Накрая президентът на Бразилия беше глобен със сто долара за нарушаване на действащите разпоредби срещу разпространението на SARS CoV2 в Сао Пауло. Това се съобщава от властите на град Сао Пауло, освен че посочва, че синът на президента Едуардо Болсонаро и министърът на инфраструктурата Тарчисио Гомес също са упрекнати, че не носят маска и нарушават правилата за физическо дистанциране .

Президентът редовно критикува мерките и използването на маски и популяризира лекарства като хлорохин и хидроксихлорохин, въпреки проучванията, които показват, че те са неефективни срещу COVID-19. /БГНЕС