Глобиха вицепремиера на Австралия, появил се без маска на публично място

Австралийската полиция в Нов Южен Уелс глоби вицепремиера на страната Барнаби Джойс, който нарушил ковид изискванията и се появил на обществено място без маска.

Барнаби Джойс, вицепремиер на Австралия, със семейството си

По информация на ABC, полицейски служители са пристигнали на бензиностанция в Армидейл на 500 км северозападно от Сидни след съобщения, че един от посетителите, не е бил с маска. Оказало се, че това е вицепремиерът Джойс.

"Той се извини и сътрудничи на служителите, които проявиха упоритост и справедливост. Разбира се, инцидентът в Армидейл е ясно доказателство, че полицията ще разследва и ще предприеме действия за всяко нарушение на епидемичните правила", каза заместник-комисарят на полицията Гари Уорбойс, като добави, че за нарушение на санитарните правила вицепремиерът е глобен с 200 австралийски долара (151 щатски долара).

В Сидни - столицата на Нов Южен Уелс, бе съобщено за огнище на коронавирус, след като на 12 юни служител на международното летище бе диагностициран с индийския вариант на коронавируса, докато е превозвал екипажа на един от самолетите, пристигащи отвъд океана. Докато е бил заразен, той е посетил няколко кафенета, магазини и търговски център в югоизточната част на мегаполиса, заразявайки още шестима души. До 21 юни броят на случаите достигнаха 11, а седмица по-късно се увеличиха до 160. На фона на бързото разпространение на вируса, градските власти обявиха строга карантина в Сидни и околните региони и въведоха санитарни ограничения в останалата част от щата. / БГНЕС, ТАСС

Сидни / Австралия