Годжа спечели спускането във Вал д'Изер и поведе в генералното класиране

Италианката София Годжа поведе в генералното класиране за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като спечели спускането във Вал д'Изер, Франция. 29-годишната Годжа отново не остави никакво съмнение, че е номер 1 в скоростните дисциплини в момента и спечели и третия старт в спускането от началото на сезона.

София Годжа

Италианката даде време 1 минута, 41.71 секунди и остави на 27 стотни зад себе си американката Брийзи Джонсън, която продължава да бъде най-сериозната ѝ конкурентка. На почетната стълбичка се качи и Мирям Пухнер от Австрия, която бе с 0.91 секунди по-бавна от победителката.

По този начин Годжа записа четвърта победа от началото на сезона и измести Микаела Шифрин от върха в класирането за големия кристален глобус. Годжа, която регистрира 15-ти успех в Световната купа в кариерата си, вече има 535 точки, десет повече от Шифрин, която не стартира днес. Трета в подреждането е миналогодишната победителка Петра Влъхова от Словакия, която има 340 точки. В класирането в спускането Годжа е с пълен актив от 300 точки, пред Джонсън (240) и Пухнер (152).

Утре във Вал д'Изер ще се проведе старт в супергигантския слалом. /БГНЕС