Гоф извежда тенис тима на САЩ на Токио 2020

Тийнейджърката Кори Гоф, която се класира за трети кръг на Уимбълдън в четвъртък, извежда американския тим за Олимпиадата в Токио.

Гоф стигна до третия кръг на Уимбълдън.

17-годишната тенисистка е една от дузината американски състезатели, които ще участват на Игрите в японската столица, където за първи път от 25 години насам олимпийският тенис ще бъде без сестрите Серина и Винъс Уилямс. Към Гоф ще се присъединят финалистката на Аустрелиън Оупън Дженифър Брейди, Джесика Пегула и Алисън Риск при дамите на сингъл, а при мъжете на сингъл се включват Томи Пол, Франсис Тиафо, Тенис Сандгрен и Маркос Гирон. Гоф ще играе женски двойки в тандем с Никол Меличар, докато Пегула ще бъде двойка с Бетани Матек-Сандс.

При мъжете, Тиафо ще играе с Раджийв Рам, а Сандгрен ще си партнира с Остин Крайчек. Смесените двойки ще бъдат оповестени на по-късен етап. Припомняме, че Серина Уилямс отказа участие в Токио преди началото на Уимбълдън. Тя не конкретизира причините за решението си, въпреки че забраната за чуждестранни фенове, както и членове на семейството на Игрите щеше да означава, че тя ще бъде разделена с дъщеря си Алексис Олимпия.

САЩ има 39 медала, включително 21 златни, в олимпийския тенис. Винъс и Серина Уилямс имат по четири златни отличия след дебютите си на Олимпийски игри през 2000 година. /БГНЕС