Гол-чудо на Рашфорд не стигна на Юнайтед, Сити взе дербито категорично

Манчестър Сити победи Манчестър Юнайтед с 3:1 у дома в дербито от 27-ия кръг на Висшата лига. На "Етихад" гостите поведоха с брилянтен гол на Маркъс Рашфорд, но бяха надиграни тотално и "гражданите" логично стигнаха до пълен обрат.

От самото начало играчите на Пеп Гуардиола доминираха на терена, но "червените дяволи" се защитаваха добре и бяха опасни на контраатака. В осмата минута Андре Онана намери Бруно Фернандеш зад защитата на съперника със силен пас, португалецът подаде на Рашфорд и английският национал вкара със страхотен изстрел от далечното разстояние, който срещна напречната греда, преди да попадне в мрежата. До края на първото полувреме гостите имаха и други добри шансове на контраатака, но не успяха да ги използват, а Онана бе отличен и отрази всички удари към неговата врата, докато в един случай Ерлинг Холанд пропусна на празна врата от два метра разстояние.

След почивката играчите на Юнайтед започнаха да се уморяват и да оставят празни пространства на съперника и най-активният в редиците на шампионите Фил Фодън се възползва, за да изравни в 56-та минута със силен и точен удар от далеч. Домакините трябваше да чакат до 80-та минута за обрата, а герой за тях отново бе Фодън, който получи добро подаване от Хулиан Алварес, нахлу в наказателното поле и преодоля Онана с изстрел по диагонала. В добавеното време резервата Софиян Амрабат допусна груба грешка, която позволи на Холанд да оформи крайното 3:1.

По този начин Манчестър Сити постигна втора победа над градския съперник за сезона и се доближи на една точка от лидера Ливърпул, докато Манчестър Юнайтед записа второ поредно поражение в Лигата и остава на шеста позиция с 44 точки, 11 по-малко от четвърти Астън Вила. /БГНЕС