Гол на Брайтуайт срещу Севиля класира Барселона за финала на Купата на Испания

Барселона победи Севиля с 3:0 след продължения и се класира за финала на турнира за Купата на Испания. Първият мач в Севиля бе завършил с резултат 2:0, а в редовното време на снощната среща на "Камп Ноу" бе фиксиран същия резултат в полза на каталунците и се стигна до продължения.

Усман Дембеле откри резултата в 12-ата минута, а Жерард Пике вкара така важния втори гол в 94-ата минута. В 73-ата минута аржентинското крило на гостите Лукас Окампос не успя да реализира дузпа, а в 92-ата минута съотборникът му Фернандо получи втори жълт и съответно червен картон. В началото на първото продължение Мартин Брайтуайт вкара трети гол за Барса, който се оказа последен в срещата. Андалусците завършиха мача с 9 човека, след като и Люк де Йонг получи червен картон в 103-ата минута.

Съперник на Барселона във финала ще бъде победителят от противопоставянето между Леванте и Атлетик Билбао. Първият мач завърши наравно 1:1. Отборът на Роналд Куман е най-успешния в турнира Копа дел Рей с 30 титли, а зад него се нареждат Атлетик Билбао с 23 и Реал Мадрид с 19. /БГНЕС