Гол номер 700 на Роналдо донесе трите точки на Юнайтед на „Гудисън Парк“

Манчестър Юнайтед се наложи над Евертън с 2:1 като гост в среща от десетия кръг на английската Висша лига. На „Гудисън Парк“ „червените дяволи“ осъществиха обрат и спечелиха трите точки след гол номер 700 на Кристиано Роналдо в клубната му кариера.

Кристиано Роналдо (д) миг преди да оформи обрата срещу Евертън.

Двубоят не започна добре за гостите от Манчестър, които изостанаха рано-рано в резултата след чудесно изпълнение на Алекс Айоби още в петата минута. Десет по-късно обаче възпитаниците на мениджъра Ерик тен Хаг възстановиха паритета. Антони Марсиал намери в коридор новото попълнение Антони, който не пропусна да реализира с левия си крак. Юнайтед поеха контрола върху събитията на терена и бяха възнаградени в края на първата част. Каземиро, който имаше много брак в действията си, първо отне топката, а след това изведе по страхотен начин влезлия от пейката Кристиано Роналдо, който напредна и прониза Джордан Пикфорд за 2:1.

За португалеца, който се появи по-рано от резервната скамейка принудително на мястото на контузения Марсиал, това бе юбилейно попадение номер 700 в кариерата му на клубно ниво. Той стигна до заветната граница в своя мач номер 943. След почивката Евертън опита да стигне до равенството, като притисна манчестърци в края, когато изпълни серия от корнери, но без успех. Давид Де Хеа също имаше своя принос да запази равенството след отлично избиване в ъглов удар след опасен изстрел на резервата Джеймс Гарнър. Преди това, „червените дяволи“ отбелязаха и трети гол чрез Маркъс Рашфорд, който обаче бе отменен след намеса на ВАР за игра с ръка на английския национал.

Манчестърци се върнаха на пътя на победите след крушението от градския съперник Сити в предишния кръг, като са пети с 15 точки. Евертън е 12-и с десет пункта. В следващия кръг „карамелите“ гостуват на Тотнъм, докато „червените дяволи“ приемат Нюкасъл. /БГНЕС