Гол в 92-ата минута върна Милан на върха в Серия А

Милан постигна още една драматична победа през този сезон в Серия А, след като спечели с 2:1 дербито срещу Лацио на "Олимпико".

Тимът на на Лучано Спалети поведе още в четвъртата минута с поредното попадение на Чиро Имобиле, който оползотвори пас на Сергей Милинкович-Савич.

Последваха няколко пропуска на "росонерите", които все пак изравниха в 50-ата минута, когато Рафаел Леао асистира на Оливие Жиру и французинът протегна крак от близка дистанция за 1:1.

След това Милан отново започна да пропуска. Жуниор Месиас, Рафаел Леао и Тео Ернандес бяха близо до попадения преди в 92-ата минута лошо изчистена топка да бъде отклонена с глава от Ибрахимович и да стане удобна за Тонали. Халфът се разписа за 2:1.

Така Милан се върна на върха в Серия А. Тимът има 74 точки и води с две пред Интер, който ден по-рано взе дербито с Рома (3:1). "Нерадзурите" са с мач по-малко. Наполи на практика отпадна от битката за титлата след загубата от Емполи (2:3) и седем точки изоставане от лидера. Лацио е шести с 56, на две зад градския съперник Рома. /БГНЕС