Гол в 96-ата минута спаси Тотнъм от загуба срещу Челси

Челси и Тотнъм завършиха 2:2 в лондонското дерби от втория кръг на Висшата лига. Двубоят изобилстваше от интересни ситуации, а гостите стигнаха до точката в шестата минута на добавеното време благодарение на Хари Кейн.

Калиду Кулибали откри резултата през първото полувреме с дебютното си попадение във Висшата лига, а Тотнъм нямаше отговор на играта на "сините". Това се промени в средата на втората част с влизането на дебютанта Ричарлисон, а Пиер-Емил Хойберг отбеляза изравнителен гол. Това доведе до сблъсък между Конте и Тухел, които бяха близо до физическа саморазправа.

Радостта на гостите не продължи дълго. В 78-ата минута Рийс Джеймс направи резултата 2:1. Той получи топката от Стърлинг, който също можеше да стреля, но разумно му предостави топката и изглеждаше, че английският национал е донесъл трите точки на Челси. Хари Кейн обаче не беше казал последната си дума... Тотнъм стигна до два поредни ъглови удара. При втория Кейн засече топката с глава и изравни резултата в 96-ата минута.

След края на мача последва нов сблъсък между Конте и Тухел. Двамата се поздравиха, но германецът задържа ръката на колегата си и това бе последвано от нови реплики лице в лице и скупчване на хора от двата лагера. Този път реферът им вдигна червени картони. /БГНЕС