Голямото дерби на Англия този път е с различен фаворит

Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще се изправят един срещу друг в голямото дерби на Англия днес от 18:30 часа българско време. На "Анфийлд" за първи път от много време насам мърсисайдци няма да са фаворити в двубоя, тъй като през този сезон "червените дяволи" се представят по-силно от големия си съперник под ръководството на Ерик тен Хаг.

Манчестър Юнайтед е на крилете на вдъхновението, след като в рамките на седмица отстрани Барселона в Лига Европа и спечели Карабао Къп с победа над Нюкасъл във финала на турнира. Тимът играе силно и във Висшата лига, където е на трета позиция, а същевременно успя да се класира за четвъртфиналите на ФА Къп след победа над Уест Хям в последния си мач по-рано тази седмица.

От своя страна Ливърпул има доста проблеми след края на Мондиал 2022, като отпадна от двете домашни купи и загуби тежко от Реал Мадрид с 2:5 у дома в първи осминафинален мач от Шампионската лига. Играчите на Юрген Клоп обаче стабилизираха представянето си във Висшата лига, записвайки три победи и едно равенство в последните си четири мача.

Първият мач между двата съперника през сезона бе спечелен от Манчестър Юнайтед с 2:1 на "Олд Трафорд".

"Очаквам с нетърпение този мач. Това е "мачът". Те играят далеч по-добре от нас през този сезон, но това не означава нищо. Не ти гарантира победа, а просто значи, че имаш повече точки в класирането. Тъкмо на това се наслаждавам най-много. Около тези мачове се откъсваме от понякога неособената реалност и се влагаме максимално в сблъсъка. Футболът е най-важното нещо за 94 минути. Целият свят ще наблюдава срещата. Трябва да направим така, че да покажем, че все още е невероятно трудно да се играе срещу нас. Трябва съперникът ни да го осъзнае. Изобщо не ме интересува какво прави Манчестър Юнайтед, просто го уважавам", каза мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп на пресконференцията преди мача.

"Победа на "Анфийлд" е следващата крачка, която трябва да направим. Мисля, че досега имахме силни представяния далеч от дома. Стадионът е с еднакви размери навсякъде, съдиите са общо четирима, топката е кръгла, има въздух в топката. Трябва да играем така, че да ги накараме да играят нашия футбол", сподели Ерик тен Хаг. /БГНЕС