Голдън Стейт и Милуоки се класираха за полуфиналите на плейофите

Отборите на Голдън Стейт Уориърс и Милуоки Бъкс се класираха за полуфиналите на плейофите в НБА, след като записаха победи с 4-1 съответно над Денвър Нъгетс и Чикаго Булс. В Сан Франциско Уориърс успяха да спечелят оспорвания мач номер 5 срещу тима на действащия MVP на Лигата Никола Йокич със 102:98.

Двубоят бе много равностоен, като Денвър водеше с 10 точки в средата на третата част и 8 в началото на последната, но лидерът на Голдън Стейт Стеф Къри, който попадна в стартовата петица за първи път от средата на март, изтегли своя отбор до ценен успех. Двукратният MVP реализира общо 30 точки, включително 9 в заключителните три минути и половина, реализирайки два самостоятелни пробива сред много сгъстена защита. Той бе подпомогнат от Гари Пейтън II, който се отличи с важни кошове в последната четвърт. Пейтън завърши с 15 точки от пейката, а Клей Томпсън добави 15 точки и 9 борби.

За Нъгетс на изключително ниво за пореден път бе Йокич - 30 точки, 19 борби и 8 асистенции, а ДеМаркъс Къзънс се сключи с 19 точки за 15 минути игра срещу бившия си тим. Силите на Денвър обаче стигнаха само за един успех в серията и те приключват с участието си в плейофите. На полуфиналите Голдън Стейт ще срещне Мемфис Гризлис или Минесота Тимбърулвс (3-2).

За полуфиналите на Изток се класираха действащите шампиони Милуоки Бъкс след победа над Чикаго Булс със 116:100 у дома. Лидерът на Бъкс Янис Адетокумбо се отличи с 33 точки и 9 борби за успеха, а Пат Конатън добави 20 точки от пейката. За Булс най-резултатен бе Патрик Уилямс с 23 точки. На полуфиналите Милуоки ще се изправи срещу Бостън Селтикс. /БГНЕС