Голдън Стейт разби Далас и поведе във финала на Запад

Голдън Стейт Уориърс постигна убедителен успех над Далас Маверикс със 112:87 в мач номер 1 от финала на Западната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Стеф Къри (д).

„Воините“ използваха балансирана атака, като стартовата петица и двама играчи от пейката приключиха с двуцифрен точков актив. Над всички за възпитаниците на Стив Кър бе голямата звезда Стеф Къри, който се отчете с дабъл-дабъл – 21 точки и цели 12 борби за гарда, който добави и четири асистенции. По 19 за успеха добавиха Андрю Уигинс и Джордан Пуул, 15 записа Клей Томпсън, а трима баскетболисти на Уориърс завършиха с по точно десет пункта – Дреймонд Грийн, Кевон Лууни и Ото Портър-младши.

От своя страна, Маверикс бяха далеч от най-доброто си лице и приключиха срещата със стрелба едва 36% при стрелбата за две точки и 11/48 от тройката. Лидерът на тексасци Лука Дончич бе най-резултатен с 20 точки, седем борби и четири асистенции, но словенският гард направи и цели седем грешки. Спенсър Динуиди добави 17 пункта, а с по 14 и 12 се отчетоха съответно Джейлън Брънсън и Реджи Бълок. Играчите на Джейсън Кид обаче ще трябва да коригират много аспекти в играта си, ако искат да се представят по-добре и да отнемат домакинското предимство на съперника във финалната серия.

Мач номер 2 е в петък отново в залата на „воините“ в Сан Франциско. Във финала на Изток Маями Хийт поведе на Бостън Селтикс с 1-0 победи, а двубой номер 2 е в четвъртък вечер отново във Флорида. /БГНЕС