Голдън Стейт поведе на Запад след разгром над Шарлът

Отборът на Голдън Стейт Уориърс поведе еднолично в Западната конференция, след като разби Шарлът Хорнетс със 137:90 у дома в мач от редовния сезон на НБА. Шампионите водят оспорвана битка в Денвър Нъгетс за първото място на Запад, като до вчера двата тима бяха с еднакъв актив, но Денвър загуби домакинството си на Вашингтон Уизардс с 90:95.

Срещу Хорнетс баскетболистите на Голдън Стейт бяха в отлична форма в атака, като отбелязаха над 30 точки във всичките част и в крайна сметка натрупаха разлика от 47 точки. Най-резултатен за Воините бе Стеф Къри с 25 точки, 6 асистенции и 5 борби, Клей Томпсън добави 24 точки, а Куин Кук се отчете с 21 точки от пейката. Гостите от своя страна нямаха ден, като нито един от стартовата петица не достигна границата от десет отбелязани точки, а най-резултатен бе Уили Ернангомес с 22 точки.

След този успех Голдън Стейт вече има актив от 52 победи и 24 загуби от началото на сезона и е в добра позиция да спечели Запдната конференция. Шарлът заема 10-то място на Изток и запазва теоретични шансове да влезе в плейофите. /БГНЕС