Голдън Стейт взе и второто си домакинство на Хюстън

Отборът на Голдън Стейт Уориърс поведе с 2-0 в полуфиналната плейофна серия на Запад с Хюстън Рокетс, след като победи съперника си със 115:109 у дома.

Възпитаниците на Стив Кър изнесоха много солиден мач в „Оракъл Арина“, като поведоха в резултата в 30-та секунда на двубоя и до края на срещата не изпуснаха преднината си. Авансът на Уориърс достигна 15 точки в средата на третата част, като гостите се опитаха да се върнат в края и намалиха изоставането си на три точки в средата на последната четвърт, но в крайна сметка Голдън Стейт спечели с шест точки разлика.

Най-резултатен за победителите бе Кевин Дюрант с 29 точки, 5 борби и 4 асистенции, Клей Томпсън добави 21 точки, Стеф Къри се отчете с 20 точки, втори пореден силен мач изнесе Дреймънд Грийн на позицията център – 15 точки, 12 борби, 7 асистенции и 2 откраднати топки. Джеймс Хардън реализира 29 точки, 7 борби и 4 асистенции за Хюстън, а Крис Пол завърши с 18 точки, 7 борби и 6 асистенции.

Следващите два мача от серията са в Хюстън.

В другия мач от тази нощ Милуоки Бъкс победи Бостън Селтикс със 123:102 у дома и изравни серията между двата тима на 1-1. /БГНЕС