Голямото следпразнично завръщане започна

Интензивно бе движението по ГП Е-79 между Симитли и Благоевград към 16 ч. днес. Голямото завръщане след коледно-новогодишните празници започна, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Коледа мина, Новата 2020 г. вече е факт, посрещналите ги извън къщи трябваше да се прибират. Потокът автомобили, идващ от Банско е особено интензивен. „Дългата махала” на квартал Ораново в Симитли, през която минава пътят Гоце Делчев-Банско-Симитли, е буквално задръстена от колона автомобили. Те изчакват защото, при вливането в Симитли се събира с потока от ГКПП „Кулата-Промахон”, който е с предимство. Към 14 ч. трафикът бе още по-интензивен, колоната до Благоевград едва пъплеше.

12-те километра от Симитли до началото на автомагистрала „Струма” преди Благоевград, към 16.30 ч. се изминаваха за 25 минути, което прави средна скорост 20 км./час. Но поне се движеше, спиранията й са преди разклона за Железница и едноименния тунел. Спира се за кратко и преди комплекс „Монца” и кръговото през което се поема по АМ „Струма”. /БГНЕС