Горан Благоев: ЕС е завладян от корпоративни интереси и либерални икономически лобита

Кандидатът за президент на Национално обединение на десницата Горан Благоев посочва като основна своя задача, като президент България да заеме достойна позиция в Европейския съюз и да отстоява собствените си национални интереси, което в момента не се случва.

Европейският съюз е овладян от корпорациите и ляво-либерални идеи, които ако продължат ще доведат до разпада му, което ще е пагубно за България. Като президент на България, аз ще се боря за спиране на тази вредна за всички европейски граждани левичарска тенденция и ще работя за правила, които да превърнат ЕС отново в съюз от достойни свободни нации. Това, което се случва последните години в ЕС ме изпълва с доста опасения. ЕС се опитва да диктува решения, които са срещу интереса на гражданите му и срещу националните интереси на отделните държави. Европа трябва да е общ дом на суверенни държави. България не трябва послушно и безропотно да се подчинява на диктата на Франция и на Германия. Ние сме в ЕС, за да отстояваме своите национални интереси, а не да служим на корпорации и немарксистки лобита.

Според Горан Благоев действащият президент Румен Радев трябва да излезе публично да подкрепи Полша и нейния народ, които в момента защитават правото си на собствено национално достойнство и право на независима политика.

Цветан Цветанов и Петър Москов, заедно с кандидат-президентската двойка на Национално обединение на десницата Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева се срещнаха със симпатизанти и граждани на Пазарджик и представиха листата на КОД и Републиканци за България, водена от Димитрина Кацарова. /БГНЕС