Горанов: Политическо генно инженерство иска да свали кабинета

След президентските избори сме изправени пред безпрецедентно политическо генно инженерство, което цели да свали правителството. За тях конституцията е като академично четиво. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов по време на централното предизборно събитие на ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.

Министърът отчете, че само за последните 5 години БВП е нараснал с 40 на сто. И по други показатели държавата се движи в правилна посока.

„Нямаме причина да нямаме самочувствие. Научихме си урока. Нашето общество се нуждае от реформи“, убеден е Горанов, според когото „използването на лъжата и фалцета не е довело до нищо. Алтернатива има. Не бива „Визия за България“, да се бърка с Мизия в България“, заяви още финансовият министър.

Не слушайте тези, които ви обясняват, че Европа е стара и е загубила хъс. Докато има дръзка цел – тя е млада. Имаше времена в България, когато имаше разкол, сега е време да се надгражда България. Не слушайте тези, че България би тръгнала по-бързо напред, ако се върне назад. Ние имаме опит и експертиза. Без доверието обаче не са нищо. Не трябва да се къса нишката на доверието“, каза вицепремиерът Томислав Дончев.

Рейсове от цялата страна изпълниха паркинга и пространството около столичната „Арена Армеец“ за централното предизборно събитие на ГЕРБ.

Под засилена полицейска проверка и скенери, симпатизантите на управляващата партия бяха допускани в залата. Час и половина преди началото на събитието залата беше изпълнена.

За събитието пристигна в България кандидатът на ЕНП Манфред Вебер, гости от съседните страни, сред които представителят на ВМРО- ДПМНЕ Петър Богоевски. В залата е целият кабинет на Борисов. /БГНЕС