Горанов: Точният термин е монопол, а не национализация

Колективният орган размива отговорността. Смятам да предложа Комисията по хазарта да стане едноличен орган. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Според Горанов през годините Комисията по хазарта е допускала противоречиви грешки. Той посочи, че със сигурност ще срещне подкрепа от страна на кабинета за законодателната инициатива. Финансовият министър каза, че по-голямата част от европейския опит е подобен.

Горанвов е имал среща с Валери Симеонов по повод внесените от него промени в Закона за хазарта, които предвиждат забрана на частните лотарии.

Не виждам пречка това предприятие, което и в момента организира лотарии, да може да развие капацитета си. То има и доста териториални звена. Знаем Българският спортен тотализатор организира цифрови игри, има териториални поделения, много пунктове. Не виждам пречка той да може да предложи подобно покритие на този вид игра. В края на краищата не би трябвало пазарът да се разраства самоцелно. Особено при хазарта разходът за едни, е приход за други, заяви Владислав Горанов.

Според него, ако някой е притеснен, ще внушава, че се говори за национализация, но точният термин е монопол.

Запитан дали се чувства застрашен от предстоящия вот на недоверие към правителството, за който БСП провежда консултации, Горанов каза: Не се чувствам свободен след вота на недоверие да си търся друга работа. /БГНЕС