Горанов: В страната се изпълнява опасен социален експеримент

Не е сериозно премиерът Кирил Петков да работи с Гугъл и да изготвя списъци. Това заяви бившият финансов министър Владислав Горанов пред Нова тв.

Изготвянето на такива списъци е кризисен ПР, подчерта още той и добави, че в страната се изпълнява един опасен социален експеримент.

Според Горанов е било редно в списъка на Петков да бъде включен и бизнесменът Васил Божков. Ако Божков не иска да се яви пред българското разследване, да посочи поне лицата, които са готови да свидетелства, добави бившият финансов министър. Той заяви, че неведнъж е говорил с Божков. Срещите им са били в министерството на финансите. "Темата наистина е интересна, но нека не се използва за пропагандна война. Интересната тема от седмицата е, че премиерът състави един списък от Гугъл 19+1, което ако не беше тъжно, щеше да е смешно", подчерта Горанов и добави, че е под достойнството му е да коментира премиера.

Горанов заяви, че не се чувства засегнат от това, че Петков претопля една тема, но е учуден че българският премиер толкова лековато борави с фактите.

Той припомни, че на няколко пъти е бил разпитван от спецпрокуратурата, включително и по сигнал на "Боец".

Горанов коментира и прочутия случай с Мата Хари.

"Нямам представа коя е Мата Хари, чел съм в исторически план за нея. За тези снимки знам колкото и вие. Премиерът Бойко Борисов в частен разговор ми каза за тези снимки, че мафията го е сготвила", каза той.

Бившият финансов министър заяви, че много хора са недоволни от неговата политика.

„Единственото нещо, в което могат да ме упрекнат е, че вкарах държавата в Банковия съюз и ERM II. Много хора са недоволни от това“, заяви Горанов и добави:

„Днешната политика в публичните финанси ни отдалечава от еврозоната. Влизането ни в еврозоната ще ни донесе устойчив растеж“.

По отношение на връзките му с Делян Пеевски, Горанов каза: „Не съм го виждал много отдавна“.

Горанов каза още, че не е ангажиран с политика и наблюдава процесите отстрани. Той посочи, че от ГЕРБ му е предлагано да се върне в политиката, но е отказал.

Горанов смята, че много скоро част от системните партии като БСП и ДБ ще почувстват товара от случващото се. /БГНЕС