Горанов за болничните: Предложението е на управляващата коалиция и е в пакет

Предложението е на управляващата коалиция и е в пакет. Това каза финансовият министър Владислав Горанов, който отговори на въпроси за предложението първият ден от болничния да е за сметка на боледуващия, предаде репортер на БГНЕС.

На въпроса кой го изговори първи, Горанов заяви, че предложението е на управляващата коалиция. "Оттам нататък всичко друго е технология и опит за създаване на напрежение в коалицията, което не съществува, особено след вчерашния коалиционен съвет", каза финансовият министър.

Горанов отбеляза, че нито Менда Стоянова, нито народният представител от ВМРО Юлиан Ангелов присъствали на заседанието на политическия съвет, който се провел в 9 ч. в МС. „Така че и двамата грешно коментират пакета от предложения, които вчера анонсирахме от страна на управляващата коалиция в момента”, подчерта още Горанов.

„Това е решение, зад което стоят достатъчно мотиви. За да бъде взето на коалиционен съвет, били са съгласни всички. Там решенията се вземат с консенсус и в това отношeние еднакво зад това решение стоят и ГЕРБ и ОП”, каза Искрен Веселинов от ОП. /БГНЕС