Гореща събота, от неделя валежи и гръмотевични бури

Почивните дни започват с топло и предимно слънчево време, предаде репортер на БГНЕС.

В следобедните часове на съботния ден се очакват превалявания и гръмотевични бури на места в Централна и Източна България. През деня ще бъде горещо, като в някои райони температурите ще достигнат до 35-36 градуса.

В неделя ще се развива купесто-дъждовна облачност и още сутринта в крайните западни райони на страната ще започнат валежи и гръмотевични бури. Около и следобяд валежи се очакват в Западна и Централна България. До вечерта временно ще спрат, но през нощта срещу понеделник отново валежите ще се активизират. Температурите в неделя ще достигат до около 35 градуса в южните райони.

В понеделник се очакват значителни валежи почти в цялата страна, само по Черноморието ще остане предимно слънчево. Температурите ще се понижат и ще бъдат между 25 и 30 градуса. Във вторник отново се очакват обилни валежи и гръмотевични бури в Западна и Северна България. В сряда валежите ще бъдат на все по-малко места, а от четвъртък ще се установи слънчево време. До края на седмицата ще бъде слънчево, на места горещо с температури между 28 и 33 градуса, на места до около 35-37 градуса. /БГНЕС