Горещо 37-градусово лято през уикенда

Над страната в събота отново ще бъде слънчево и горещо, в следобедните часове на места в източните райони е възможно слабо да превали, предаде репортер на БГНЕС.

Ще духа до умерен североизточен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и ще бъдат между 32 и 37 градуса, за София около 33 градуса, по Черноморието 29-31 градуса. Обявен е и жълт код за високи температури в Северна, Централна и Югозападна България.

В неделя ще бъде още по-горещо, като на места се очаква максималните температури да достигнат 38 градуса. Екстремните температури се очакват за северозападните райони, както и за Сандански и Петрич.

В понеделник, вторник и сряда съществена промяна на времето не се очаква, ще бъде горещо и слънчево, като на места температурите ще достигат 39-40 градуса. В четвъртък и петък ще бъде малко „по-прохладно” с температури до около 35 градуса в южните и част от северните райони, за София около 30-31 градуса. На места в Западна България е възможно да превали слабо. В събота и неделя не се очакват валежи, а температурите ще бъдат между 29 и 31 градуса. /БГНЕС