Гоцев: Можеше да се даде повече време на Желязков, Стоев е добър треньор

Можеше да се даде повече време (на Николай Желязков), за да се гони една сработка, схема на игра, но треньорският пост е ветровит. Мартин Стоев е добър треньор, който има добри успехи с националния отбор в миналото и доста успехи с младежите. Искам да бъда максимално полезен, ако ли не, за мен е правилно да се дава път на младите. Това заяви в интервю за БГНЕС волейболният национал на България Светослав Гоцев.

Опитният играч призна, че представянето на България на Световното първенство е било незадоволително. „Не мога да го оценя положително. Изиграхме добър мач срещу САЩ, в който обаче не успяхме да вземем дори и гейм. След това мачът с Мексико не беше това, което искахме ние, и наистина остана един негативен оттенък след това представяне”.

Светослав Гоцев.

Централният блокировач коментира и решението на Федерацията да освободи селекционера Николай Желязков. „Треньорският пост е много ветровит. Когато отборът не върви, може той да не е виновен, но е резонно да се направи треньорска смяна. Ако питате мен, реално с него тренирахме целенасочено, имахме добри моменти, времето от април до август реално той няма какво толкова да подобри и да кажем, че сме направили нещо кой-знае колко. Можеше да се даде повече време, за да се гони една сработка, схема на игра и така нататък. Но това са вече взети решения, които аз не мога да променя”, каза той.

В момента не съм запознат с кандидатурите. Реално Мартин Стоев е добър треньор, който имаше добри успехи с националния отбор в миналото, все пак и при наличието на изявени имена като Матей Казийски, Владо Николов, Андрей Жеков и така нататък. Така че да, той има доста успехи с младежите, предполагам, че и неговата кандидатура е на дневен ред, но аз не знам какво ще се вземе като решение”, допълни Гоцев по темата за новия треньор на „лъвовете“.

Той сподели, че би имал желание да продължи да играе за националния отбор, но само ако бъде максимално полезен. „На мен винаги ми се играе, дали аз ще бъда полезен за отбора или не, ще прецени треньорът, който и да е той. Но съм далеч от идеята, че няма незаменими хора. Моето време в националния отбор реално започна 2009-10 година, така че извървях един път, вече сме 2022. От там насетне дали ще го продължа и ако го продължа, искам да бъда максимално полезен, ако ли не, за мен е правилно да се дава път на младите. Както видяхме и с футболния мач (срещу Северна Македония), ако трябва да бъда честен, повечето момчета не ги познавах по имена, но се видя, че с хъс, желание, с нови хора, свежа кръв, нещата може и да се получат”.

Гоцев коментира и подготовката на Левски за новия сезон в СуперВолей и очакванията от него. „Започнахме, нямаше много време за почивки. От моя гледна точка е положително да съм цяло лято ангажиран, защото по този начин аз поддържам себе си във форма и съм по-подготвен. От друга гледна точка, когато си по-стар, вече е по-трудно да възстановяваш, нуждаеш се може би от известна почивка, но гледам да съчетаваме нещата. Няма как да тръгнем с идеята да станем шести или пети, така че си поставяме високи цели - да играем финали. От там насетне ние трябва да сме наясно, че имаме млад отбор, в който има доста нови имена, така че предполагам, че ще имаме силни и слаби моменти, но се надявам с новия треньор да вървим напред”, заяви той. /БГНЕС