Грабеж на супермаркет в Сандански

Дързък грабеж бе извършен на супермаркет в град Сандански, при инцидента няма пострадали, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Престъплението е станало късно снощи. На място веднага са изпратени екипи на полицията, които са извършили оглед.

„Управителят на търговския обект подава информация, че три лица чрез взломяване на няколко врати са проникнали в помещение, където се е съхранявал сейф с неуточнена към момента сума пари. Успяват да вземат сумата и да се оттеглят в неизвестна посока“, заяви Димитър Кръстев, заместник-директор на ОД на МВР Благоевград.

„Важно е да се отбележи, че при извършеното престъпление няма пострадали граждани. Нямаме данни извършителите да се използвали огнестрелно или хладно оръжие. Мобилизиран е целият ресурс на ОДМВР, като не е оказано веднага съдействие и от Главна полиция. Започнахме мащабни издирвателни мероприятия“, добави той.

Престъплението не е извършено в салона, който е посещаван от клиенти, а в едно от офис помещенията, където се е намирал един служител. Извършителите са преодолели огради, здраво направени за защита на имота, и са взломили няколко врати в търговския обект и са проникнали във въпросния сейф.

„Насилие не е оказано. Психическо въздействие е оказано върху един от служителите за да го респектират вербално за да вземат сумата пари. Данните са за 3 лица. Изяснява се съпричастността на други лица“, заяви Димитър Кръстев.

Образувано е досъдебно производство по чл. 198 от НК под надзора на РП – Сандански, и ОП-Благоевград. /БГНЕС