Градусите слабо ще се понижат, ще има кратки валежи

В неделя още от сутринта ще се развива купеста, а след обяд в отделни райони и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове и гръмотевици. Североизточният вятър ще се усили, главно в източната половина от страната ще е временно силен.

Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 29 и 34 градуса, в София около 28 градуса.

По Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, а на места по южното крайбрежие и ще прегърми.

Максималните температури на въздуха ще са между 27 – 30 градуса, а на морската вода градусите са около 25 – 26. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините също ще се развива купеста, а след обяд и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, а на 2000 метра около 14 градуса. /БГНЕС