Графити-артистът Станислав Трифонов – Насимо откри седмата си самостоятелна изложба

Идеята дойде посредством един приятел, който ми даде това предизвикателство – да направя „Тайната вечеря“, и аз се съгласих много набързо, без да го мисля много, много, без да се замисля, че това нещо ще отнеме много дълго време да го измисля и да го нарисувам. Но се хванах, нарисувах тази картина с „Тайната вечеря“ и след това измислих концепцията за другите.

Това каза в интервю за БГНЕС графити артистът Станислав Трифонов – Насимо по време на откриването на седмата си самостоятелна изложба „The Supper“ 14 изкушения.

Изложбата разкрива общо 15 картини. „Включва 13 концептуални листа, 14-то, което пак е към концепцията, но не съвсем и още една, която съвсем е извън контекста на цялото, но пък не чупи цялата картина“, обясни Насимо.

Графити артистът сподели, че е използвал смесена техника – акрилни бои, маслени бои, а също и типичното средство от уличното изкуство – спрей.

На въпроса какво го вдъхновява да рисува, Станислав Трифонов – Насимо отговори: „Всичко ме вдъхновява, но най-вече философията и тези въпроси въобще за съществуването на човечеството – каква е причината, кои сме ние.“

Художникът подчерта също, че го вълнуват дълбоките философски размишления и допълни, че на входа, преди всеки един гост да влезе в галерията, за да разгледа картините му, получава червена ябълка от една от двете жени с маски, които не разкриват самоличността им, „защото предлагаме изкушение“.

По отношение на уличното изкуство, с което е известен, Насимо обясни, че именно върху него се е фокусирал през последните години. „Естествено имам постоянно нови стени да рисувам. Сега, след няколко дни, също имам няколко стени“, сподели още графити артистът. /БГНЕС

Тагове: